torsdag 24 februari 2011

STOCKHOLM I MITT HJÄRTA..

Består av utsikten från Hilton Slussen, det är väg 73 ( mot Nynäshamn ) som går under hotellet, och Södermalm ligger bakom mig,, Vad vi ser är en del av Gamla Stan till höger, där också ett tunnelbanetåg skymtar förbi på väg in till stan, och en massa bilar som är i rörelse, de flesta är på väg ut ur stan eftersom klockan är ungefär 17:23 och man har slutat sitt slit inne i gruvan, nu är det bara nån timme kvar i bilkö innan man kan ta igen sig i hemmets lugna vrå. Stockholm är en fantastiskt vacker stad, det är ju i och för sig alla städer som ligger vid vattnet, till och med Kalmar har ju sina ljusa ögonblick, men de är väldigt få. Tyvärr är  ju Stockholm helt felplacerat, Stockholm, eller Fjollträsk som lapparna säger ligger norr om Bergkvara, världens medelpunkt, det visste väl alla?? Där vinner ju Köpenhamn en utklassningsseger eftersom man kör söderut när man skall dit, och det är på vägen ut i Europa, inte som Stockholm, på vägen till Ingenmansland, eller "troligen bebyggt område" som det stod på min gamla Skånekarta. Som den världsmedborgar jag är så finns det ju inte på kartan att man skulle vilja bo i Stockholm, det räcker med nåt besök i månaden, Köpenhamn skulle till och med jag däremot stå ut med att bo i, kan kanske beror på att vi har en favoritdel av Köpenhamn, Fredriksberg heter den och där finns allt man behöver, Restauranger, Bagerier, Cykelaffärer, Falconer Teatret, utsikten över Valby in mot City, Tempel och lite till, plus att Fredriksbergs Have är en fantastisk "lunga" mitt i stan med massor av folk i rörelse, s.k joggare, stadiet som jag själv försöker att uppnå, men det är en bit kvar dit.. det är som man säger bara att "bryt ihop, och sen gå vidare". Vad får jag allt ifrån??? ibland blir jag nästan rädd för mig själv, hur klok jag är, hahahahah =) om ingen förstod det, så var det en blandning av självironi och ödmjukhet, det sistnämnda är ju faktiskt en bristvara i dagens samhälle, men har man väl hittat det så förföljer det en hela livet. Ha det gott, och nu är våren på väg, det har jag hört på TV, och dom har alltid rätt.. och då vaknade jag ändå endast fyra mil från SMHI idag, och det var -16, ( meterologerna hade väl inte tittat ut genom fönstret ) och inte såg jag tillstymmelsen till nån vår, endast änder med frostskadade fötter som hoppade på tå mellan snöflingorna ute i parken. Lef hväl..

4 kommentarer:

 1. Lef väl själv du - och helst ska man ju sova just nu;-) KraM

  SvaraRadera
 2. Igår på morgonen snöade det faktiskt här, vi som har haft +10 i flera veckor, mina små påskliljor tyckte inte att det var roligt att bli helt snöiga... Som tur var smälte det efter några timmar, så här långt söderut tycker jag inte att det ska vara någon snö nu...

  SvaraRadera
 3. Tänka att de har cykel affärer i Fredriksbergs finns noga inga i Stockholm.
  Jag är lite nyfiken när du var i cykel affär senast. Jag minns att jag för många år sedan bad dig köpa broms klossar till min cykel i Kalmar med det var nog mer en 5 år sedan. Men det är skoja att cykla MTB så varför inte börja.

  SvaraRadera
 4. En gång tyckte vi att Malmö skulle bli en sådant lyckligt plats for oss. Nära till Köpenhamn men svensk-talande. Men sen vi fortsätt livet.... Alla vägarna ledar till Roma.... Romakloster. Så här är vi. Bilden hade utsikt mot 73 Nynashamn vägen. Ta det, sedan båten, och sen fortsett till Roma, Gotland. Kanske har vi inte alla de sakar som du talade om, men, vi har varandra, ett hus med trädgård och plats för besökarer.:)

  SvaraRadera