tisdag 28 februari 2012

TONÅRSTIDEN ÄR ÖVER..

Lördagen den 18 februari 2012 blev jag lite lurad, Madeleine och jag åkte till Kristianstad på en middagsinbjudan hos de två sönerna som bor där med sina damer.. Förespeglingen för inbjudan var att vi skulle få se Victor & Jessicas lägenhet ( och den var sevärd ) trots att den låg på fjärde våningen utan hiss, ett äldre hus där alla rum och kök låg i fil, mycket trevlig.. Där fick vi reda på att maten skulle serveras på stan,  på stan visade sig vara en bowlinghall.. När vi närmade oss parkeringen såg jag Niclas bil där ( under tiden sen jag fick inbjudan så har jag ju misstänkt att något var i görningen, inbjudan var lite flummig om man säger så, jag var ganska säker på att både Robert och Hanna skulle vara där med sina familjer ), detta visade sig stämma med verkligheten. Verkligheten var dock som vanligt mycket intressantare än funderingarna.. efter hälsande och kramande så dök dom upp en efter en, Linda från Montbelliard, Emily, Ian & Christopher från Birmingham och så Daniel från Gotland, alltså var alla barnen samlade, även dom som bor på andra sidan olika hav.. och Daniel var den som hade fått tillbringa längst tid på resandet, mer än ett helt dygn.. Sen började allvaret, Bowlingen, jag lyckades faktiskt slå TRE strikar, vilket är personligt världsrekord.. mat blev det också, Hamburgare och Pizza, en riktig festmåltid för idrottsutövare. Efter detta drog vi vidare till Niclas & Josefins lägenhet, som ligger på femte våningen, dock med hiss.. ( denna lägenheten är också mycket sevärd, fast den är av det nya moderna snittet ) så här bor sönerna i samma stad med sina damer i två väldigt olika lägenheter, men bägge två pärlor i sitt slag.. Där vankades dessert och presenter, en fotobok över mitt och min familjs liv till dags dato ( mycket häftigt ). Som extra bonus dök även Josefins föräldrar upp med egenplockad svamp och egna kryddblndningar till lilla mig. När vi festat färdigt följde Emilys familj med hem till Bergkvara och förgyllde vår vardag ytterligare några dagar, faktiskt ända till onsdagen, när vi åkte och hälsade på Hannas familj innan vi lämnade dem på Sturup för vidare färd till Birmingham. Madeleine och jag drog vidare till Köpenhamn för några dagars rekreation för både själ och lekamen. Under tiden i Köpenhamn hälsade vi på Mathew Cox med fru och två barn, Matthew kommer från Arizona från början och var utbytesstudent hos oss några månader i slutet av 1988, och söker nu lyckan med sin familj i Köpenhamn efter att ha sålt sitt hus med pool, trädgård och sina ÅTTA bilar, vilket äventyr..
Så sammanfattningsvis kan man säga att födelsedagen som inföll den 21 februari firades i en hel vecka, ganska bra för en nybliven åldring.. själva födelsedagen tillbringade jag även på kontoret i Nybro ( Smurfit Kappa Sverige, den största, bästa och vackraste wellproducenten i Europa ), mina arbetskamrater överraskade mig med ett presentkort som kunde omvandlas till nån show, och det har det gjorts, det blir Lennie Skifs på Tyrol i Stockholm den 12 april, en kritikerrosad show med Lennie Norman & Björn Skifs.
En följd av att fylla 60 år är att man numera tillhör de äldsta på den arbetsplats som man började på som 16-åring i september 1968.. om jag minns och kan räkna rätt så är vi 3 - 4 stycken som fortfarande hänger i på samma arbetsplats ( jag har ju varit ute och turnerat lite under tiden, men är tillbaka i fadershuset ) och där tänker jag stanna till min pension inträffar.. men åldersnoja har jag inte, varje ålder har sin tjusning, nu är det resor med Madeleine och våra barnbarn som är kryddan i livet..

1 kommentar:

  1. Du är en riktig skribent du otonåring :.
    Grattis igen :D

    SvaraRadera