onsdag 27 oktober 2010

FÖR FYRA MÅNADER SEDAN...

Var det midsommarafton och vi var då en bit söder om Genua vid Italienska Medelhavskusten,
Madeleine, Hanna, Emily, Jessica P och jag, vi låg en halv dag vid denna fantastiska kusten och
hade hyrt varsin solsäng för 10 Åjro / styck, solen gassade från himlen och vi blev alla rejält solbrända,
mest Hanna, och det resulterade i både svimningsanfall, uttorkning och sjukhusvistelse när vi kom tillbaka till Sverige.. Idag när man går ut på Kungsholmen i Stockholm småregnar och blåser det, temperaturskillnaden är väl c:a 25 grader ( till Portofinos fördel ) och höst/vintervädret gör sig rejält påminda.. Ska det va så här??
I sex månader nu??? framtiden känns lite tung och man blir alldeles matt i pälsen när man tänker på det..
Vad skall man hitta på?? Solarier är inte bra för vare sig huden eller nåt annat, det enda man antagligen kan göra är att öka grönsaksintaget ( mycket morötter så man får lite färg i pälsen ) motionera och leva sunt så att man är i fin form när väl våren sommaren kommer igen. Och det gäller att hålla anden och hjärnan på topp också, så att man inte degar igen under den mörka årstiden. I dag har jag träffat en kamrat från Göteborg som också drabbats av hjärtproblem under augusti i år, med honom så är vi FEM stycken i min närmsta bekantskapskrets som drabbats av detta välfärdsproblem inom loppet av två veckor i augusti i år, vi är alla väldigt unga, yngsta är väl knappt 50, medan flertalet av oss ligger mellan 58 - 64 år.. Vi har alla fått oss en tankeställare "det är inte bara bilar som kan bli återkallade av sin tillverkare / skapare" och ingenting varar för evigt.. Vi har alla fått lägga om våra livsstilar radikalt, och min vän från Göteborg och jag har bägge drabbats av "överträning", han i ett knä och jag benhinna/benmuskel.. sånt ska inte behöva hända om man sköter sin kropp ordentligt, men som vi konstaterade idag, det är ju märkligt att nåt sånt här ska behöva inträffa innan man inser hur viktigt kost & motion är.. Han har skaffat ett löpband för 3.000 kr, jag föredrar för tillfället att komma ut och promenera några kilometer dagligen, billigare och förhoppningsvis får man lite frisk luft också..
Så alla Ni ungdomar och även något äldre som läser detta, tänk väldigt noga på vad ni stoppar i Er, både i fast och flytande form, komplettera gärna med lite upplyftande läsning i böcker och skrifterna så håller Ni er på topp mycket längre än Ni kan ana.. och framför allt Ni får ett långt och underbart liv..


1 kommentar:

  1. Häääärligt och nästan som musik i öronen att läsa denna text från maken;-) Gå fint och ha en bra dag - det ska nämligen jag!!!

    SvaraRadera